Onze nestjes

Uit pure liefhebberij hebben wij af en toe een nestje puppy’s. Wij volgen de richtlijnen en adviezen van de Fok Advies Commissie van      de Nederlandse Vereniging voor Stabij– en Wetterhounen.  Om meer kennis en ervaring met fokken op te doen heeft Jolanda in 2011          de Fokkerscursus van de NVSW gevolgd. We zijn in het bezit van het Fokkerscertificaat en staan in de lijst van de door de NVSW gecertificeerde fokkers. De Raad van Beheer is in 2013 langs geweest voor locatie controle en heeft alles dik in orde bevonden.

 

De pups worden geplaatst via de Pup-informatiedienst van de NVSW. Als je belangstelling hebt voor een pup kun je je bij de NVSW op    de wachtlijst laten zetten en aangeven dat je voorkeur voor onze kennel hebt. Voor de actuele pupprijs verwijzen wij naar de NVSW site.  Wij doen ons uiterste best om goed gesocialiseerde pups af  te leveren en verwachten van de toekomstige eigenaren dat ze in ieder geval   op Puppycursus gaan en deelnemen aan de Fokkersdag. In de pers is veel ophef over broodfok en gezondheid van pups. Welke erfelijke aandoeningen bij Stabij's voorkomen en wat de NVSW en fokkers doen om risico’s tot het uiterste minimum te beperken is hier te lezen.

17 augustus 2009 is ons eerste nestje geboren van Anke en Miente Fedde fan ´e Alde Leane. Beiden zijn inmiddels overleden. Het nest bestond uit 3 reuen en 4 teven, teefje 3, Renske is bij ons gebleven. Broers Dries en Chess zijn als dekreu ingezet.  Anke is oma geworden van meer dan 100 pups in binnen- en buitenland die op hun beurt ook weer voor nakomelingen hebben gezorgd.

Renske is begin februari 2012 gedekt door Hobbe fan ‘t Oldamstermar.  Helaas was Renske niet drachtig en inmiddels weten we dat Hobbe niet meer vruchtbaar was.

Renske haar nieuwe liefde heet Aike Jesse v.d Schaopdiek, 16 oktober hebben we kennis gemaakt, 17 december 2012 is Renske gedekt. De pups zijn 16 februari 2013 geboren, 3 reuen en 2 teven. Uit dit nest is Baukje bij ons gebleven.

In 2011 hadden wij ons tweede nestje met Anke willen fokken. De dekking door Binte Ludo v.d. Kwaakhoeve is echter mislukt. Haar volgende loopsheid hebben we overgeslagen omdat we in die periode te weinig tijd hadden om de pups de aandacht te geven die nodig is om ze goed te socialiseren.

Anke heeft dektoestemming voor Ned. Kamp. Imme Feike fan ‘e Holwerda Sathe. Beide ouders hebben HD A, inteeltpercentage is 1,37% (4 generaties). 

Anke is 13 april 2012 gedekt, op 13 juni 2012 is het nest geboren. 

Baukje is aan de beurt om voor nageslacht te zorgen. We hebben dektoestemming voor Aike fan ‘e Grun Dollers. Beide honden hebben HD A en het inteeltpercentage van deze combinatie is 1,56%. Aike is net als Baukje vrij van het CD-gen hetgeen betekent dat alle puppy’s automatisch ook vrij zullen zijn en niet getest hoeven te worden. Aike heeft Baukje op 1 en 2 december 2015 gedekt.  Op 30 januari 2016 zijn na een vlotte bevalling de 6 pups, 4 reuen en 2 teefjes geboren.

Baukje heeft haar volgende lover zelf uitgezocht. Op de show van de KC Sneek zag zij Kaije Babbe van het Wapse Hiem en het was liefde op het 1e gezicht. Ze was helemaal door het dolle! Wij waren erg onder de indruk van zijn stabiele, rustige gedrag. Dus hebben we uitgezocht of deze combinatie mag. Het inteeltpercentage is 3,13% en de NVSW FAC heeft positief advies afgegeven. 

Kaije heeft HD A heupen en is net als Baukje vrij van het CD-gen wat betekent dat alle puppy’s automatisch ook vrij zullen zijn en niet getest hoeven te worden. Tijdens de Kerstdagen is Baukje door Kaije gedekt. Uit dit nest is Fimke bij ons gebleven.

Nu is Fimke aan de beurt om voor nageslacht te gaan zorgen. We hebben toestemming voor Conner v. ut Boerenerf, roepnaam Sam. Beide honden hebben HD A en zijn vrij van het CD-gen. Sam is ook ED vrij. Het inteeltpercentage van de combinatie is 0,78%. Sam woont vlakbij en we zijn regelmatig samen aan de wandel geweest. Tegen de tijd dat Fimke loops werd, half juni 2021, was ze dan ook helemaal in love 💖 met Sam.       De dekking heeft op dag 15 van de loopsheid plaatsgevonden.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb