Baukje

Op 16 februari 2013 is Baukje als 2e pup geboren uit Renske haar eerste nestje. Foto's uit de eerste 8 weken van haar leventje zijn te zien bij het B-nest.  Toen na de puppy-test besloten was dat Baukje zou blijven ging ze heel lief bij mama liggen. Zo woonden er 3 generaties Stabijhounen bij ons.

13 weken oud: Baukje heeft alle inentingen gehad en weegt nu zo’n 10 kilo. Ze krijgt wat meer kapsones dus Anke en Renske pakken haar af en toe strenger aan. Het is prachtig om te zien hoeveel plezier ze hebben met z’n 3-en. Puppycursus en vervolgcursus doen we gezellig samen met Maaike en Saskia met broertje Tjardo en zusje Bregje. De 1e zwemles vindt Baukje het water nog te koud, gelukkig ontpopt Baukje zich in de maanden erna als een echte waterrat. In juni maakt ze haar showdebuut op NL rassen show Zwolle.

Na de showsuccessen in december 2013 is het tijd voor strandpret, Rene en Sonja hebben in Lemmer prachtige foto's gemaakt

Baukje heeft een heel eigen slaaphouding, ze ligt ook graag in de tuin, de ene keer heel waakzaam, de andere keer relaxt in Stabij-houding

Baukje wordt op 30 januari 2016 moeder van het E-nest, op 20 februari 2017 van het F-nest, uit dit nest blijft dochter Fimke bij ons wonen.

Behendigheid vindt Baukje niet zo leuk meer, Body-Awareness wel. Bij Kynospirit hebben we lessen gevolgd en nu oefenen we thuis.

Met enige regelmaat gaan we gezellig aan de wandel met Rene Rigterink of Sonja van der Veen. Beiden hebben fotografie als hobby en onze dames fungeren graag als fotomodel. Wij zijn superblij met alle prachtige foto's die dat oplevert!

Dappere Baukje, zo benauwd voor de looilucht van schapenvachten... 9 maanden nadat we de vacht gekocht hebben ontdekt ze eindelijk dat het niet gevaarlijk is en best wel lekker ligt

 

'Baukje Bier' is noemen we haar tegenwoordig, ze drinkt graag een slokje met Eelke mee

Clubmatch KC Sneek 12 september 2021 : Baukje wordt met een prachtig keurverslag reserve Beste Teef en Beste Veteraan bij de Stabij's. In de erering haalt ze de 2e plaats bij de veteranen en wordt beloond met een mooie beker.

17 september 2022: Baukje is met 3 eerste plaatsen in de veteranenklasse op de shows van Utrecht, Zwolle en Maastricht nu officieel Nederlands Veteranen Kampioen. Als kroon op Baukje haar volledige show carriere mag ze zich nu GRAND CHAMPION noemen!

Ik heb op FaceBook een  snuffelsessie voor 1 hond bij Sneupen bij Willem gewonnen. Op 4 november 2022 is het zover en gaan we naar Noordwolde. Eelke gaat met Renske en Fimke in de omgeving aan de wandel. Ik ben heel benieuwd hoe Baukje zich zonder de rest van de roedel gedraagt. Zodra ik de riem afdoe gaat Baukje uit zichzelf op onderzoek uit, dit had ik vooraf niet verwacht. Ze vindt het fantastisch, alle brokjes zijn voor haar en ze kan in haar eigen rustige tempo snuffelen, zonder de hete adem van haar moeder en haar dochter in de nek.

De win-actie was ter ere van de  verjaardag van Willem en we worden getrakteerd op thee en appeltaart. Baukje ligt tactisch onder de picknicktafel, wie weet vallen er kruimels. Het snuffelen heeft wel impact gehad en al snel vallen de oogjes dicht 🥰    Thirza, bedankt voor de gezellige middag en de prachtige ervaring, we komen graag nog eens terug!

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb