Floris (in memoriam)

 

Op 19 september 2008 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Floris. Hij bleek een aangeboren afwijking aan zijn rug te hebben die met pijnstillers niet langer te bestrijden was. Floris werd in maart 2004 zwervend in het Lauwersmeergebied aangetroffen.  Na drie weken in een noodopvang in Dokkum te hebben gezeten, hebben wij hem geadopteerd.  Dankzij Floris hebben wij heel veel geleerd over honden en hun gedrag.

Toen Floris in 2004 bij ons kwam wonen schatte de dierenarts zijn leeftijd op ongeveer 1 jaar oud. Nou dat hebben we geweten, meneer was volop aan het puberen. Maar hij heeft tijdens zijn zwerfperiode vast wel eens honger gehad, en zo konden we met hem behulp van clicker en brokjes (en niet te vergeten: Hondenschool Sneek-Joure) aardig in het gareel krijgen. Na zijn castratie werd Floris nog rustiger en hebben we een superhond aan hem gehad.

 Floris bleek een natuurtalent in allerlei sporten te zijn, zo kon hij goed zwemmen, fietsen en flyballen. Behendigheid vond hij fantastisch, zijn PR op de slalom (12 paaltjes) was 3.23 sec. Verder was Floris gek op frisbee, helaas kan het vrouwtje niet zo goed gooien….

Maar het allerliefst hielp Floris de baas met het grasmaaien.

We missen onze kanjer nog elke dag.

 

terug naar boven