Fimke

Op 20 februari 2017 is Fimkje geboren, de 5e pup uit Baukje haar 2e nestje. Foto's uit haar nestperiode zijn te zien bij het  F-nest.  Vier generaties Stabij's, Anke vindt het leuk om met haar achterkleindochter te spelen. In de tuin houdt mama Baukje goed in de gaten of haar pup geen gevaar loopt.

Fimke mag mee op verjaardags-visite, dat is heeeel vermoeiend.

Eelke doet mee met de Elfstedenwandeltocht, we brengen hem bij de start en halen hem op in de volgende stad, Fimke went aan de auto.

Op cursus doet Fimke het zo goed dat ze al na 4 lessen mee mag doen met het puppy-examen. Op zaterdag 13 mei haalt ze haar 1e diploma.

5 maanden, 13.4 kilo en een ontzettend slim en eigenwijs hondje. Fimke mag wat vaker mee met de hele roedel. Ze ontpopt zich als een echte waterrat, apporteren moet nog leren, ze vindt het leuker om achter de anderen aan te zwemmen. Graven doet ze ook heel graag.

In de zomer gebeuren er 2 vervelende dingen: op de hondenschool struikelt de instructeur over zijn eigen voeten en valt over Fimke heen.  En terwijl we in een park lopen waar aanlijnplicht geldt wordt ze nogal wild besprongen door 4 loslopende, grote honden. Fimke probeert ze keurig met kalmeringssignalen te laten weten dat het haar teveel is, maar de honden walsen er dwars overheen, de eigenaren zijn veel     te ver weg om hun honden tot de orde te roepen en het lukt mij ook niet om ze alle 4 bij haar weg te krijgen.... Dus rest haar geen andere uitweg dan van haar af te snauwen... Zo jammer, onuitwisbare ervaringen voor Fimke die op dat moment net in een puber/angstfase zit.    Tot op de dag van vandaag vindt ze het vervelend als mensen onverwacht naar haar toe buigen en ze heeft een hekel aan drukke honden....

In september hebben we een workshop ‘body-awareness’ gedaan bij Kynospirit en was de Jubileumdag van de NVSW met weerzien van papa Kaije en broer Fynn. Ook hier leuke workshops zoals onder andere een kennismaking met de basisbeginselen van jachttraining.

De opvoeding en socialisatie gaan door, Fimke maakt kennis met de Kerstman en op de Winner in Amsterdam volgen we een workshop Hersenwerk voor Honden. In januari 2018 starten we bij Focus & Training in Leeuwarden met de cursus Jonge Hond 1, gevolgd door Jonge Hond 2.

Volledige focus van Fimke

In februari zijn we een midweek op Terschelling, we treffen heerlijk zonnig vriesweer en genieten in het bos en op het strand

Verrassing met de post: een leuk verjaardagscadeautje van broertje Toby voor haar eerste verjaardag

Fimke mag af en toe mee naar Behendigheid, de wip is spannend, de andere toestellen vooral leuk.

Het is deze zomer vaak te warm om op pad te gaan, gelukkig is er genoeg schaduw in de tuin, we luieren en doen hersenspelletjes met water

10 augustus gaan we samen naar de WDS Specialty in Amsterdam Fimke haalt bij meneer Arxhoek een Uitmuntende Jeugd CAC

Wat gaat er allemaal in dat koppie om, onze lieve knuffel lebberdoos, zodra ze andere mensen vertrouwt zit ze er in no-time bij op schoot

In het najaar starten we met Detectie, Fimke speurt op wiet en we beleven hier veel plezier aan. Voorjaar 2019 de uitslag van de heupfoto's is binnen: HD A, Norbergwaarde 30, geen botafwijkingen.                 Fimke vangt haar 1e mol, en de 2e en de 3e.........een echte Stabij.

In 2020 overlijdt stammoeder Anke, Fimke was 8 poten op 1 buik met haar, de roedel moet zich wat hervinden. Vanwege corona zijn er weinig officiële activiteiten, we wandelen op rustige plekken en vermaken ons in huis en tuin met body-awareness oefeningen, hersenwerk.

Sonja maakt de prachtigste foto's van Fimke

2021 we doen de cursus Life Skills bij Lucky Pink Paws, een leuk concept: het zelfvertrouwen verbeteren d.m.v. optimisme en spelletjes

Aansluitend volgen we online de  "I'm Sexier then a Squirrel" cursus

Fimke heeft verkering met Sam, half juni wordt ze loops, eind juni 2021 is ze gedekt, 30 augustus zijn de pups geboren, kijk bij het G-nest 

4 november 2022, Sneupen bij Willem : Fimke mag nog een rondje door de tuin om te checken of Baukje geen brokjes overgeslagen heeft. Fimke wordt ontzettend gelukkig van vrij rond kunnen lopen, onderzoeken en snuffelen, volgende keer maar een sessie voor haar boeken.

 

 

Terug naar boven