G-nest dracht  en geboorte

Op 29 juli zijn we naar Langelo geweest voor de echo, er waren meerdere vruchtzakjes te zien, dekking geslaagd, Fimke is drachtig.

Fimke groeit gestaag, ze gedraagt zich wat rustiger, is wel waaks. Ze heeft geen zin meer om te spelen, op muizen en mollen jagen nog wel. Na 6 weken had Fimke wat last van uitvloeiing, gelukkig geen koorts, er is een controle echo gemaakt, de pups waren 'alive and kicking'.

De tepels groeien, ze weegt nu ruim 21 kilo.

We hebben de werpkist alvast van zolder gehaald, hij werd uitgebreid door de dames besnuffeld, Fimke heeft de troon ook goedgekeurd.

Het buikje groeit, Fimke gaat nog wel mee uit wandelen maar het gaat wat trager..... ze wil heel erg graag zwemmen, zo sneu dat ze daar zo'n jeukende oortjes van krijgt......

💌 een lief kaartje bij de post voor Fimke, dank je wel Sam  ❤️

De laatste loodjes, met eten zit het buikje in de weg, maar op muizenjacht heeft ze daar ineens helemaal geen last meer van.

Zondag: eten wil Fimke niet, er is geen ruimte daar binnen.   Haar temperatuur is nog normaal. Ze is in de tuin al dagen een mol op het spoor en vanmiddag heeft ze hem gevangen.

's Avonds begint ze met hijgen en graven, 's nachts wil Fimke een aantal keer naar buiten. Het duurt nog tot maandagmiddag 14.45 uur voordat ze vruchtwater verliest. Net na 17 uur wordt de eerste pup geboren, een reu. Tegen half zes er is de tweede er, een teefje. Nog geen kwartier later gevolgd door de derde, een reu. Om 18.10 volgt nummer vier, ook een reu.

 

Ik maak een foto van het viertal en voor ik het weet ligt pup nummer vijf al onder de staart. Om 18.20 wordt dit reutje geboren. We kunnen het haast niet bijbenen.

Om 18.45 is er een kleintje van net boven de 200 gram, hij is niet volgroeid en overleden. Dan is er een uurtje pauze. Om half acht volgt een teefje, niet groot, 224 gram, helaas ook al dood. We kunnen voelen dat er nog wat moet komen en dat klopt: om 21.10 uur een prachtig teefje en om 22.40 uur nog een reu, beiden helemaal volgroeid en zo'n 290 gram. Helaas krijgen we ze met geen mogelijkheid aan de praat.

We leggen de pups even onder de lamp en maken de werpkist schoon. Dit was een hele andere ervaring dan de vorige nesten maar we zijn uiteindelijk heel blij met de 5 gezonde pups.

Maak jouw eigen website met JouwWeb