Renske

Op 17 augustus 2009 is Renske geboren als 3e teefje uit Anke haar eerste nestje. Foto's uit de eerste 8 weken van haar leventje zijn te vinden bij het A-nest.

Nadat op 13 oktober de laatste pup naar zijn nieuwe eigenaren is vertrokken, zijn we begonnen met het opvoeden van Renske. Eerst puppycursus bij Ineke, daarna 2x per week basiscursus gehoorzaamheid bij Hans, vervolgens ringtraining bij Meta om te oefenen voor de shows. Er wordt heel veel met Anke gespeeld en gestoeid, gelukkig maar want daar was het ons allemaal om te doen: een speelkameraad voor Anke ! Op 20 oktober en 11 november woog Renske respectievelijk 6,1  en 8,2 kg.  Tegen de Kerst stond er al 12,5 kg op de weegschaal en op 20 januari was ze 14,1 kg. Renske krijgt een mooie vacht en de staart wordt steeds voller.

Renske wil zo graag bij Anke in de bak liggen maar daar is mams niet altijd van gediend, stiekem probeert ze toch om erbij te kruipen…en als ze Anke maar niet raakt dan wordt haar aanwezigheid gedoogd.

 

Begin februari 2010

Renske is al bijna net zo groot als Anke en volgt nu Ringtraining om haar op de shows voor te bereiden .

17 augustus 2010 

We vieren de 1e verjaardag met SLAGROOM. Ruim 2 weken geleden is Renske voor het eerst loops geworden en haar gewicht is nu 19,3 kilo.

2011

Op NVSW Clubmatch heeft Renske de 1e plaats gehaald in Tussenklasse. Daarmee heeft ze genoeg mooie keurverslagen om te mogen fokken. HD A uitslag van de heupfoto's en ze is geinventariseerd. We mogen op zoek naar een dekreu.

Zomer 2012  Renske ontpopt zich als prima kraamverzorgster bij Anke haar 2e nestje. Ondertussen begint ze een carrière als fotomodel : bij de Blokslootpolder wordt door Otto Kalkhoven een fotoserie van Renske gemaakt, een leuke ervaring voor ons allebei, hiernaast alvast 1 van de foto’s met dank aan Otto.

In december is Renske gedekt, 16 februari 2013 zijn er 5 pups geboren, kijk bij het B-nest voor de foto's.

28 mei 2013  de foto’s zijn gepubliceerd in Landleven bij een artikel over de Friese Stabij, we zijn trots !!

2014: Renske is gek op behendigheid, vermaakt zich met het bewaken van de kippen, zwemmen, ballen apporteren, spelen met dochter Baukje en muizen vangen. Op de NVSW jaarvergadering is ze gehuldigd voor haar Nederlands Kampioenschap. In augustus hadden we haar 2e nestje verwacht, maar ze is leeg gebleven, voorjaar 2015 hebben we het opnieuw geprobeerd, maar helaas geen succes. 

Iedere dag eist Renske haar knuffelkwartiertje op en daar hebben wij geen enkel bezwaar tegen !

We noemden haar wel eens de Joop Zoetemelk van het showen want Renske haalde vaak 2e plaatsen op shows maar verraste ons in 2016 door in Sneek eerst BOB te worden en uiteindelijk zelfs Best in Show! In Denemarken werd ze Beste Teef, Deens Winner 2016, Deens Kampioen en in Genk 2017 werd ze BOB en 4e in Rasgroep 7.           Daarmee is Renske Internationaal Showkampioen geworden!

Met 4 honden in huis is het nodig om ook persoonlijke aandacht te geven. Zo is Renske een hele dag mee geweest naar Kynospirit. Met Jetske, Maaike en Femmy hebben we workshops gevolgd: Actieve senior, Body-awarenss, Hondenmassage en een snuffelmat gemaakt. Ook bij Kynospirit werd Renske gedeeld 3e op de Valentijnshow, ze won hiermee een fotoshoot, prachtig rozet en mooi fleece speeltje. 

September 2019: De laatste keer Behendigheid met een onderlinge wedstrijd. Renske haalde de 4e plaats bij de Veteranen. We moeten er mee stoppen, Renske loopt steeds vaker kreupel na afloop, ze heeft last van haar rug, helaas..... Zwemmen en af en toe een behandeling bij osteopaat Jannemarie Frowijn helpen wel. Ook doen we regelmatig aan rekken en strekken zowel onderweg als thuis.

In navolging van haar moeder is Renske Nederlands en Benelux Veteranen Kampioen geworden. In oktober 2020 loopt ze haar laatste show in Sneek, als enige Stabij deelnemer scoort ze een Uitmuntend en wordt op haar oude dag nog BOB. Renske blijft een prachtig fotomodel.

Eind oktober 2020 krijgt Renske tijdens de loopsheid een baarmoederontsteking. Ze is geopereerd, de boosdoener is verwijderd. 

Oud en Nieuw 20-21 vieren we op Texel, genieten op het strand Renske heeft een comfortabel warm plekje in het vakantiehuisje

22 mei 2022 Dag van de Hond bij de KC Sneek, Renske mag op haar oude dag een aangepast behendigheidsparcours lopen, ze geniet!

2022: Renske staat paginagroot in het augustus nummer van de Friesland Post. Ook zijn er foto's samen met Baukje en Fimke geplaatst.

Klik hier voor de rest van de foto's.

17 augustus: Renske viert haar 13e verjaardag! Ze heeft wat staar, slaapt heel diep en is stijf bij het opstaan. De wil om te pleasen is er nog steeds, voor een brokje of een stukje komkommer wil ze graag wat doen. Zwemmen doet ze ook nog als de beste, we wandelen minder ver.

Lief grijs koppie

15 oktober 2022 vierde de NVSW haar 75-jarig jubileum. Renske mocht de hele dag mee naar Ugchelen. Het werd een gezellig weerzien met kleinzoon Fynn, achterkleinzoon James, schoonzoon Kaije en hun baasjes, en nog heel wat andere Stabij- en Wetterhoun bekenden.    Er was heerlijk eten, we hebben gewandeld in de prachtige omgeving en kregen een leuk en een lekker kado mee naar huis. Geslaagde dag!

4 november, Sneupen bij Willem : Renske mag nog een rondje door de tuin om te controleren of Baukje wel alle brokjes heeft gevonden.

 

 

 

Terug naar boven