G-nest week 1

Blije mama Fimke is heel zorgzaam voor haar vijftal, de pups zijn de eerste nacht allemaal gegroeid

 

Verrassing bij de achterdeur, wat treffen wij het dat Fimke zo'n lieve lover heeft in Sam

Fimke vindt het maar niks dat we de pups in een doos leggen tijdens het schoonmaken, ze probeerde er bij in te gaan zitten. Zodra ze veilig terug zijn in mama's armen krijgen de pups allemaal een grondige poetsbeurt.

Oerbeppe en beppe bewaken het nest

 

 

 

 

 

 

De bar is dicht, mama doet een middagdutje

       De inrichting bevalt Fimke niet, ze heeft de tent verbouwd.

Oefenen van de Stabij-houding, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.  De pups groeien goed, morgen op zoek naar een grotere doos. Na de schoonmaak begint Fimke weer te verbouwen, we leggen er extra stukjes vetbed bij zodat de bodem en hoekjes goed bedekt blijven.

Fimke gaat inmiddels wat vaker uit de kist. Mama komt regelmatig terug om de pups van een slokje te voorzien en doet dat dan zittend. Ze heeft het erg warm, ik heb haar temperatuur gecheckt, gelukkig heeft ze geen koorts. We voeren bij met Energique, appelstroop, yoghurt en puppymelk, zo krijgt ze voeding en extra vocht binnen.

Aandacht voor de beppes, dat was er afgelopen week wat bij ingeschoten. Heerlijk met de poten in de waddenklei gestaan en nog wat body-awareness oefeningen gedaan op de basaltblokken.

Om de pups aan mensengeur te laten wennen nemen we ze 1 voor 1 op schoot, Renske staat te popelen om te helpen verzorgen, Fimke houdt met argusogen in de gaten wat ik met haar pup doe. Baukje begrijpt dat haar dochter het nog niet helemaal vertrouwt en houdt beleefd afstand.

 

 

 

Terug naar boven